Artvin Çoruh Üniversitesi “TÜBİTAK BİGG Programı Kapsamında BİGGirişim Konsorsiyumu 2023 Yılında Girişimlerini Bekliyor” açıklaması yaptı.
AÇÜ’den yapılan duyuruda “Üniversitemizin ortağı olarak yer aldığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’nin (KTÜ TTM) 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu olduğu TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’ndan (BİGG) faydalanarak 450.000₺ hibe ile şirket kurma fırsatı yakalamak için “bigg.ktu.edu.tr” adresinden başvurularınızı yapabilirsiniz.
Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülkemiz genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verilmesi sebebiyle BİGG tanıtım etkinliği çevrimiçi gerçekleşecektir. Etkinlik sonrası birebir görüşmeler düzenlenecektir. Görüşmelerle ilgili gerekli bilgiler etkinlikte paylaşılacaktır.
Etkinlik tarihi: 3 Mart 2023 Saat 14:00
Katılım linki: https://www.ktu.edu.tr/tto/katilim
Program Hakkında Bilgiler:
2023 yılında yeniden TÜBİTAK tarafından Uygulayıcı Kuruluş olarak yetkilendirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) ile yeni ortaklık yapısında yer alan; Artvin Çoruh Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Vakıfbank ortaklığında yürütülen TÜBİTAK 1512 BİGG programı için BİGGirişim uygulayıcı kuruluşuna başvuran girişimciler, program kapsamında; "İş Fikri Doğrulama", "Kanvas İş Modeli", "İş Planı Hazırlama", "Etkili Sunum Teknikleri" vb. iş fikrinden şirket kurulum aşamasına kadar birçok alanda verilecek eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecektir.
Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve başlangıç şirketlerinin kurulmasını amaçlayan TÜBİTAK'ın girişimcilik desteklerinden olan "1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG)", teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinizi 450.000₺ ön ödemeli %100 hibeyle desteklemektedir.
Destek süresi ek süreler dahil en fazla 18 ay olup, proje bitiminde çalışır bir prototip üretmeniz beklenmektedir.
Bilgi birikiminizi KTÜ TTM desteği ile başarılı şirketlere dönüştürerek ticarileşme fırsatı yakalayabilirsiniz!
Başvuru şartları:
Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya ilgili programlardan mezun olmak,
Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
Ön başvuru tarihi itibari ile herhangi bir şirkette ortaklığı bulunmamak” ifadeleri yer aldı.