Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği deprem bölgelerindeki çocuklar için 'bir oyuncak bin tebessüm"' kampanyası başlatmış ve Artvin genelinde çok sayıda oyuncak toplamıştı.
Deprem bölgesine giden dernek üyeleri araçlardan indirilen oyuncaklar üyeler tarafından çocuklara dağıtıldı.Konu ile ilgili açıklama yapan Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Meryem Özbayrak şunları söyledi;
Çocuklar gülsün diye" başladık ve başardık Merkezi Arhavi’de bulunan Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği olarak deprem bölgesindeki çocuklar için Arhavi’de başlattığımız ve il geneline yaydığımız kampanyamıza destek veren, bağış yapan tüm Artvinlilere duyurumuzdur:
Yaptığınız her oyuncak bağışı, kırtasiye malzemesi, hijyen malzemesi, Arhavili kadınların el yapımı kurabiyeleri, içecekler, giysiler vs... Her biri sahiplerine güvenle ulaştırıldı.
Kahramanmaraş Türkoğlu ve Elbistan ilçelerinde biri çadır kent, ikisi konteyner kent olmak üzere toplam 3 ayrı noktada faaliyet gösterdik.
Gittiğimiz yerlerdeki çocukları önce çocuk psikoloğu eşliğinde şarkılar, oyunlar ve palyaçolar eşliğinde eğlendirdik, sonra büyük küçük herkese hazırladığımız patlamış mısırlar eşliğinde sinema etkinliği yaptık. Zor şartlarda da olsa pankek yapıp kahvaltılarına farklı bir tat kattık ve özenle toplayıp paketlediğimiz oyuncakları dağıtarak yüzlerini kocaman güldürdük.
Arhavi ve Kemalpaşa’da bağış severlerin bahçelerinden, ekibin Hopa üyelerinin elleriyle topladıkları portakalları dağıttık.
Kadınların ihtiyaçlarını en iyi kadınlar anlar dedik ve kuaför ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Çocukların bir aydır taranmamış saçlarını şefkatle taradık.
Tüm bunlar bize inanıp güvenen bağışlarla oldu. Şimdi dönüyoruz. Ancak tekrar gelmek için yarın tüm hazırlıklara baştan başlayacağız. Desteklerinizi esirgemeyin.
İlçemizdeki ilkokul öğrencilerinden deprem bölgesindeki çocuklara götürmemiz üzere resim çalışmamıza destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne,
Ulaşım desteği vererek bize büyük katkı sağlayan Arhavi Belediye Başkanlığına, LazonaTravela ve destek olan herkese teşekkürlerimizle.”